MALAGA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Malaga

Malaga is een havenstad in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. De stad is gelegen aan het water van de Middellandse zee en een belangrijke havenstad. Het is een van de grootste steden van Spanje. Ieder jaar leggen er in de haven vele cruiseschepen aan en voor veel mensen is het de aankomstplaats voor een vliegvakantie naar de Costa del Sol. Malaga is een levendige havenstad met een moderne boulevard aan de haven. Hier is tegenwoordig een vestiging van het Centre Pompidou te vinden. Het historische centrum van de stad heeft één grote brede winkelstraat, de Calle Larios en verder leuke kleine smalle straatjes met kleine winkeltjes en boetiekjes. Een keur aan verse vis, vlees en groentes vind je op de overdekte markt van de stad. Naast het Centre Pompidou zijn er nog veel meer bijzondere musea te vinden in de binnenstad van Malaga. Ook in de wintermaanden is deze stad het bezoeken meer dan waard.

 

De schilder Pablo Picasso is er geboren en hij wordt in Malaga geëerd met een eigen museum. Dit museum heeft een van de grootste collecties van werken van Picasso ter wereld. Ook het Carmen Thyssen museum heeft een zeer bijzondere en mooie collectie kunstwerken. Malaga heeft ook een groot aantal bijzondere bouwwerken. Uit alle tijdperken van de geschiedenis kom je hier monumenten tegen. Het theater uit de tijd van de Romeinen, de vesting uit de tijd van de Moren en de kathedraal uit de tijd van de eenwording van Spanje en de moderne architectuur aan de haven. Malaga is een stad die zowel zomer als winter erg plezierig is om te bezoeken.

Bijzondere plaatsen in Malaga

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Malaga bewonderen:
 
Alcazaba de Málaga
Catedral de la Encarnación
Mercado Central Atarazanas
Museo Interactivo de la Música
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Malaga ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER MALAGA

5x zien & doen in Malaga
Malaga bezienswaardigheden top 10
Malaga in 24 foto's
Malaga in één dag
Malaga informatie
Malaga tips
Malaga voor beginners

MALAGA WEER & KLIMAAT

Malaga klimaatinfo

MALAGA STEDENTRIP

waar overnachten in Malaga

MALAGA OP STARTPAGINA.NL

Malaga startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl