OSLO / NOORWEGEN

 

Bijzondere plaatsen in Oslo

In het zuidoosten van Noorwegen ligt de grootste stad van het land: Oslo. Sinds het begin van de negentiende eeuw is dit de belangrijkste stad van het land, toen het de hoofdstad van het land werd. Sindsdien is Oslo uitgeroeid tot een leuke, levendige en moderne stad. Oude wijken worden hip of worden door stadsvernieuwing getransformeerd tot compleet nieuwe wijken. Oslo wil op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid een voorbeeld zijn voor veel andere steden. Die voortrekkersrol vereist innovatie en investeringen die dankzij de bloeiende economie van Noorwegen goed mogelijk zijn. Oslo heeft voor ieder wat wils in de aanbieding. In de musea kun je alles leren over de geschiedenis van de stad, van de scheepvaart en van de fraaie expedities die de Noren gemaakt hebben. In de kunstmusea kun je genieten van de werken van bekende en minder bekende schilders. Wie van architectuur houdt die kan op verschillende plekken de meest fraaie bouwwerken bestuderen en als je van de natuur houdt dan kun je het binnenland in of juist de zee op om de fjorden te ontdekken.

 

Bijzondere plaatsen in Oslo

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Oslo bewonderen:
 
Aker Brygge en Tjuvholmen
Akershus
Bygdy
Vigelandspark
 

Bijzondere plaatsen in Noorwegen

Oslo ligt in Noorwegen. Wil je alle bijzondere plaatsen in Noorwegen zien?
Ga dan naar onze Noorwegen pagina!

MEER INFORMATIE OVER OSLO

de beste tips: 5x zien en doen in Oslo
Oslo bezienswaardigheden top 10
Oslo in 24 foto's
Oslo in n dag
Oslo informatie
Oslo voor beginners

OSLO WEER & KLIMAAT

Oslo klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl