BERGEN / NOORWEGEN

 

Bijzondere plaatsen in Bergen

Al eeuwenlang varen de boten af en aan in Bergen. Vroeger waren het vooral handelsschepen die de haven van Bergen in en uit voeren, tegenwoordig zijn het ook veel pleziervaartuigen, veerboten en cruiseschepen die via het water naar Bergen komen en de stad vervolgens weer verlaten. Bergen is een bruisende stad in het westen van Noorwegen. De ligging tussen de fjorden maakt van Bergen een ideale natuurlijke haven. Dit is dan ook de basis van het succes van de stad. In de loop der eeuwen is de stad uitgegroeid tot een geliefde plaats om te wonen en om als toerist te bezoeken. Omdat Bergen redelijk goed geconserveerd is zijn er verschillende historische plekken die je kunt bezoeken. Ook telt de stad meerdere musea die de moeite van het bezoeken waard zijn. Niet alleen in Bergen zelf zijn er tal van bijzondere plaatsen te vinden, ook in de directe omgeving zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken. Dat maakt de stad extra aantrekkelijk voor een vakantie of korte stedentrip.

 

Bijzondere plaatsen in Bergen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Bergen bewonderen:
 
Akvariet
Bryggen
Flyen
Hanseatic Museum
 

Bijzondere plaatsen in Noorwegen

Bergen ligt in Noorwegen. Wil je alle bijzondere plaatsen in Noorwegen zien?
Ga dan naar onze Noorwegen pagina!

MEER INFORMATIE OVER BERGEN

de beste tips: 5x zien en doen in Bergen
Bergen bezienswaardigheden top 10
Bergen in 24 foto's
Bergen in n dag
Bergen informatie
Bergen voor beginners

BERGEN WEER & KLIMAAT

Bergen klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl