MACEDONIň

BIJZONDERE PLAATSEN

MacedoniŽ

MacedoniŽ is een land dat gelegen is in het centrale deel van het Balkanschiereiland. Het is samen met Kosovo en ServiŽ het enige land op de Balkan dat niet over een kustlijn beschikt. Wel zijn er in het land enkele grote meren te vinden. Deze meren vormen dan ook gelijk de belangrijkste toeristische trekpleister van het Land.
MacedoniŽ is een jong land dat zichzelf in 1991 onafhankelijk heeft verklaard van het voormalige JoegoslaviŽ. In het land zijn enkele grote steden te vinden. De grootste is de hoofdstad Skopje. In deze stad woont ongeveer een kwart van de totale bevolking van het land. Daarnaast behoren plaatsen als Bitola, Kumanovo en Prelip de grootste steden in het land. Er zijn door het land heen heel veel kleine dorpjes te vinden. Het merendeel van deze dorpjes zijn slecht voor een deel bewoond omdat de meeste mensen naar een grote stad zijn getrokken. Een wandeling door ťťn van deze dorpjes leert dat de mensen er enorm gastvrij zijn en heerlijk geitenkaas maken.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in MacedoniŽ

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in MacedoniŽ. Het land heeft voldoende cultuurschatten, mooie dorpjes en natuurgebieden die de moeite van het vermelden waard zijn.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MACEDONIň

MacedoniŽ > Ilindenmonument
MacedoniŽ > Klooster van Sint Naum
MacedoniŽ > Meer van Ohrid
MacedoniŽ > Zwarte Drin

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer MacedoniŽ?

MacedoniŽ informatie
MacedoniŽ informatie
MacedoniŽ voor beginners

mooiste dorpjes van MacedoniŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl