bijzondere plaatsen > MacedoniŽ > Zwarte Drin

ZWARTE DRIN

MACEDONIň

Aan de zuidelijke zijde van het Meer van Ohrid zorgt de Zwarte Drin voor de toevoer van het water. Dit water komt gedeeltelijk via onderaardse bronnen in het meer terecht en gedeeltelijk van de Zwarte Drin of beter gezegd via de bron van de Zwarte Drin. Aan de andere zijde zorgt deze rivier bij Struga ook voor de afvoer van het water.

De Zwarte Drin is een beschermd natuurgebied. Het is op dit deel van deze rivier verboden om met gemotoriseerde voertuigen te komen. Wel kun je een prachtige roeiboottocht maken over de delta van de rivier. Tijdens deze tocht zie je op meerdere plaatsen het water borrelen. Dit zijn onderaardse bronnen die hier naar boven komen. Dit water komt vanuit het hoger gelegen Trespameer.

 

Midden in dit prachtige natuurgebied bevind zich een restaurant Ostrovo. Hier kun je genieten van traditionele Macedonische keuken in een bijzondere setting. Dit restaurant is tevens de plek waar de je boottocht langs de onderwaterbronnen kunt reserveren. Vanuit het rustige natuurgebied stroomt het water met redelijk wat geweld in het Meer van Ohrid.

 
Meer informatie?

Ohrid
MacedoniŽ bezienswaardigheden
MacedoniŽ informatie
MacedoniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl