bijzondere plaatsen > MacedoniŽ > Klooster van Sint Naum

KLOOSTER VAN SINT NAUM

MACEDONIň

Het Klooster van St. Naum ligt in het zuidwestelijke deel van MacedoniŽ niet ver van de grens met AlbaniŽ. Tijdens de Eerste Balkanoorlog riep AlbaniŽ zijn zelfstandigheid uit en claimde ook het deel waar hat klooster staat. In 1925 werd het klooster echter teruggegeven aan het voormalige JoegoslaviŽ.

Het klooster is in het begin van de negende eeuw opgericht door de Heilige Sint Naum. De huidige kerk is gebouwd in de zestiende eeuw op de resten van de originele kerk. De originele kerk werd waarschijnlijk verwoest door de Ottomanen. De frescoís in de kerk zijn aangebracht in de loop van de negentiende eeuw.

 

In de kerk is de graftombe te vinden van de heilige Sint Naum. Volgens de inwoners van MacedoniŽ kun je het hart van de heilige nog steeds horen kloppen als je een oor op het graf legt. Een andere verklaring voor het geluid dat sommige mensen horen zijn de onderaardse bronnen die onder de kerk lopen.

 
Meer informatie?

Klooster van Sint Naum
MacedoniŽ bezienswaardigheden
MacedoniŽ informatie
MacedoniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl