bijzondere plaatsen > MacedoniŽ > Meer van Ohrid

MEER VAN OHRID

MACEDONIň

Het meer van Ohrid is ťťn van de oudste meren ter wereld. Volgens sommige studies is het meer zelfs het oudste van Europa en zou alleen het Titicacameer in Zuid-Amerika ouder zijn. Het meer is iets meer dan 30 kilometer lang en op zijn breedst bijna 15 kilometer. De gemiddelde diepte is 155 meter de maximale diepte 288 meter.

Het meer van Ohrid is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van MacedoniŽ.
Dit heeft voornamelijk te maken met het prachtige natuurschoon dat er in en om het meer te vinden is. Daarnaast zijn er langs het meer tal van bezienswaardigheden te vinden.

 

De bekendste van deze bezienswaardigheden zijn het Klooster van Sint Naum, de warmwaterbronnen en de Bay of Bones. Langs de over van het meer zijn er op meerdere plaatsen strandjes aangelegd. Dit zijn echter wel kiezelstranden maar op de meeste plaatsen zijn er ligbedden te huur.

 
Meer informatie?

Ohrid
Ohrid bezienswaardigheden
MacedoniŽ informatie
MacedoniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl