ZAKYNTHOS / GRIEKENLAND

 

Bijzondere plaatsen op Zakynthos

IHet eiland Zakynthos is een geliefde vakantiebestemming. Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden, een eilandengroep die tussen Italië en Griekenland ligt. De geografische ligging heeft ervoor gezorgd dat de Venetianen. Nog steeds zul je restanten terugvinden van de Venetiaanse periode zoals een wachttoren en een verdedigingsfort. Ook de lokale keuken is beïnvloed door de Italiaanse leuken. Dat zie je onder andere terug in het veelvuldig gebruik van tomaten en het feit dat pasta een vrij gebruikelijk bijgerecht is op Zakynthos. Voor toeristen is Zakynthos vooral een plek om te genieten van het aangename klimaat en de fijne zandstranden. Daarnaast biedt Zakynthos een aantal boeiende bezienswaardigheden zoals het wereldberoemde Shipwreck Beach, diverse kloosters en natuurlijk de onechte caretta caretta schildpad. Deze schildpaddensoort keert jaarlijks terug naar de stranden van Zakynthos om daar nesten te maken. De aanwezigheid van deze ongeveer één meter lange zeedieren maakt Zakynthos extra aantrekkelijk voor toeristen.

Als je Zakynthos wilt bezoeken dan is het goed te weten dat de maand september het meest aangenaam is. Juli en augustus zijn eigenlijk te warm, waardoor je liever aan het zwembad of in zee zult vertoeven dan dingen gaan ondernemen.

 

Bijzondere plaatsen op Zakynthos

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Zakynthos bewonderen:
 
Anafonitria-klooster
Cameo Island
Gerakas Beach
Shipwreck Beach
 

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Het eiland Zakynthos behoort tot Griekenland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Griekenland zien?
Ga dan naar onze Griekenland pagina!

MEER INFORMATIE OVER ZAKYNTHOS

de mooiste dorpjes op Zakynthos
Zakynthos in één dag
Zakynthos bezienswaardigheden top 10
Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos voor beginners

VAKANTIE

hotels op Zakynthos

ZAKYNTHOS WEER & KLIMAAT

Zakynthos klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl