bijzondere plaatsen > Griekenland > Zakynthos > Anafonitria-klooster

ANAFONITRIA-KLOOSTER

ZAKYNTHOS

Zakynthos telt meerdere kloosters die verspreid over het eiland liggen. Bij het dorp Anafonitria vind je maar liefst twee kloosters: het Agios Giorgos Krimnon-klooster en het Panagia Anafonitria-klooster. Dit laatstgenoemde klooster mag nog middeleeuws genoemd worden. Het opende in 1429 zijn deuren.

Tegenwoordig wordt het klooster niet meer bewoond. Dat is op sommige plekken ook wel goed te zien. Op Zakynthos wordt het Anafonitria-klooster als één van de belangrijkste plekken van het eiland beschouwd. Dat komt omdat de beschermheilige van het eiland, Dionysios van Zakynthos, hier meerdere jaren van zijn leven heeft doorgebracht.

 

Als je bij het klooster aankomt vallen twee zaken op: de grote hoeveelheid commercie voor het klooster en de prachtige middeleeuwse toren die naast de toegangspoort staat. Op de binnenplaats staat centraal de kloosterkerk, die je binnen mag. Als je voldoende bedekt gekleed bent dan mag je het kleine authentieke klooster gratis bezoeken.

 
Meer informatie?

Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos in één dag
Zakynthos voor beginners
Zakynthos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl