bijzondere plaatsen > Griekenland > Zakynthos > Cameo Island

CAMEO ISLAND

ZAKYNTHOS

Vlak bij de kust van Zakynthos, ter hoogte van het dorp Agios Sostis, ligt Cameo Island. Dit eiland is niet altijd een eiland geweest. Tot het jaar 1633 zat dit stuk land nog vast aan het vasteland. Aardbevingen, die geen zeldzaamheid zijn op Zakynthos, hebben ervoor gezorgd dat er zee tussen Cameo Island en het vasteland kwam te liggen.

Cameo Island is een privé-eiland. Het is onbewoond en wordt geëxploiteerd. De inkomsten komen uit toegang die je moet betalen om Cameo Island te bezoeken, uit barinkomsten en uit privé-evenementen. Dat zijn vooral trouwerijen, vooral omdat het strandje zorgt voor een aangename intieme sfeer en prachtige trouwfoto's.

 

Je hebt geen boot nodig om Cameo Island te bezoeken. Via een houten brug kun je naar de ingang van het eiland lopen. Pas zodra je via de trap naar boven bent gelopen moet je entreegeld betalen. Je betaalt altijd voor één bezoek, ongeacht hoe lang je op Cameo Island verblijft. Onze tip is om sowieso lekker lang te genieten hier.

 
Meer informatie?

Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos in één dag
Zakynthos voor beginners
Zakynthos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl