bijzondere plaatsen > Griekenland > Zakynthos > Shipwreck Beach

SHIPWRECK BEACH

ZAKYNTHOS

Er zijn een aantal stranden ter wereld die zo bekend zijn dat veel mensen direct weten waar een strand ligt als ze er een foto van zien. En van de beroemdste en meest gefotografeerde stranden van Griekenland is Shipwreck Beach. Het strand heeft deze naam gekregen door het scheepswrak dat centraal op het strand ligt.

De Griekse benaming voor Shipwreck Beach is Navagio. Het strand is gelegen in een baai die alleen maar via zee bereikbaar is. Hoge kalkstenen kliffen zorgen voor een beschutte ligging van de baai waar het strand aan ligt. De reflectie van het zonlicht op de witte wanden maakt het zeewater nog feller blauw van kleur.

 

Je kunt Shipwreck Beach ook van bovenaf bewonderen. Vanuit Anafonitria of Volimes kun je over de weg naar het uitzichtpunt rijden dat aan de westkant van Zakynthos ligt. Je kunt het strand zien liggen vanaf het plekje voor het mobiele cafetaria. Het beste uitzicht heb je als je zo'n tien minuten over een matig pad over de klif loopt.

 
Meer informatie?

Zakynthos in n dag
Zakynthos klimaatinfo
Zakynthos voor beginners
Zakynthos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl