bijzondere plaatsen > Griekenland > Zakynthos > Gerakas Beach

GERAKAS BEACH

ZAKYNTHOS

Het eiland Zakynthos telt een groot aantal stranden. Er zijn er een paar die zichzelf bijzonder mogen noemen. Dat zijn de stranden die aan de Baai van Laganas liggen, waar de onechte karetschildpad ieder jaar naartoe komt om een nest te graven en daar haar eieren in te leggen. Dat doen ze zo al duizenden jaren.

Door deze broedplaatsen is Zakynthos een bijzondere bestemming binnen Europa. Jaarlijks worden er op Zakynthos meestal meer dan duizend nesten gemaakt. Een strand waar dit gebeurt is Gerakas Beach. Dit zandstrand ligt op het schiereiland Vassilikos en behoort tot het National Marine Park van Zakynthos.

 

Gerakas Beach is daardoor een beschermd gebied. Je mag niet in de afgezette zones komen waar de nesten zich bevinden. Je mag ook niet tussen zonsondergang en 7:00 uur 's morgens het strand op. Tijdens de nacht worden de eieren gelegd en komen de babyschildpadjes normaliter uit hun eieren om richting zee te kruipen.

 
Meer informatie?

Gerakas Beach
Zakynthos in één dag
Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl