SAMOS / GRIEKENLAND

 

Bijzondere plaatsen op Samos

In het oosten van Griekenland, op een steenworp afstand van Turkije, ligt het eiland Samos. Het bijna vijfhonderdduizend vierkante kilometer tellende eiland ligt in de Egeïsche Zee. Het behoort tot de Noord-Egeïsche Eilanden. Samos staat bekend als een opvallend groen eiland, wat je niet direct zou verwachten vanwege het warme en in de zomer zeer droge klimaat. De combinatie van weelderig begroeide bergen, authentieke dorpen en een aantal archeologische vindplaatsen maken van Samos een interessante bestemming voor wie zich in het echte Griekenland wil voelen, maar toch ook wel terug wil kunnen vallen op voldoende voorzieningen voor toeristen. Wat van deze plek zo'n leuke vakantiebestemming maakt is dat er van massatoerisme zoals die op de meest populaire eilanden plaatsvindt eigenlijk geen sprake is. Men heeft het eiland Samos niet opgeofferd aan het toerisme.

 

Samos heeft de bezoekers voldoende te bieden om een leuke vakantie te laten beleven. Denk behalve de mooie dorpjes en antieke resten van Samos ook aan goede stranden, een aantal mooie stukjes natuur en een paar musea die het zeker waard zijn om te bezoeken. Wie meer wil doen dan zwemmen en zonnen die vindt op Samos voldoende bijzondere plekken waar het echte Samos te ontdekken valt.

Bijzondere plaatsen op Samos

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Samos bewonderen:
 
Archeologisch Museum
Heraíon
Moni Timíou Stavrou
Natuurhistorisch Museum
 

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Het eiland Samos behoort tot Griekenland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Griekenland zien?
Ga dan naar onze Griekenland pagina!

MEER INFORMATIE OVER SAMOS

de mooiste dorpjes op Samos
Samos in één dag
Samos bezienswaardigheden top 10
Samos in 24 foto's
Samos informatie
Samos voor beginners

SAMOS WEER & KLIMAAT

Samos klimaatinfo
Samos zonkalender
winterzon op Samos
zomerzon op Samos

VAKANTIE

waar overnachten op Samos

SAMOS OP STARTPAGINA.NL

Samos startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl