bijzondere plaatsen > Griekenland > Samos > Archeologisch Museum

ARCHEOLOGISCH MUSEUM

SAMOS

Veruit het belangrijkste museum van Samos is het Archeologisch Museum in Samos-stad. Dit museum stelt de belangrijkste archeologische vondsten van het eiland ten toon. Verspreid door een tweetal gebouwen kun je door middel van een aantal unieke vondsten een reis door het verleden maken.

Het absolute pronkstuk van het Archeologisch Museum is de koúros van Samos. Dit enorme marmeren beeld is ongeveer 2700 jaar oud en heeft een hoogte van bijna vijf meter. Pas als je er voor staat zie je hoe indrukwekkend deze stenen man is. Het gevaarte heeft de bouwplannen van het gebouw in de jaren tachtig zelfs in de war gegooid.

 

De koúros is net als veel andere vondsten op Samos afkomstig uit het Heraíon. Zo ook de beeldengroep van Geneleos die in het museum tentoongesteld staat. Oorspronkelijk waren het zes beelden, maar er zijn er slechts vier bewaard gebleven. De originele exemplaren staan in dit museum. In het Heraíon die je replica's op hun juiste locatie staan.

 
Meer informatie?

Archeologisch Museum
Samos in één dag
Samos voor beginners
Samos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl