bijzondere plaatsen > Griekenland > Samos > Moni Timíou Stavroú

MONI TIMIOU STAVROU

SAMOS

Griekenland lijkt soms wel het land van de kloosters. Met name Meteora en Athos staan bekend vanwege hun kloosters. Het woord 'monnik' is dan ook een afgeleide van het Griekse woord 'monachos'. Ook Samos telt diverse kloosters waar mannen hun leven wijden aan hun religie en daarmee afzien van het stichten van een gezin.

Moni Timíou Stavroú is één van de grootste en mooiste kloosters van Samos. Dit klooster ligt op ongeveer zeven kilometer van Pythagorion. Alleen al de ligging is een bezoekje waard. Het Timíou Stavroú ligt net wat hoger, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de noordkant van het eiland. Het gebouw zelf is ook een plaatje om te zien.

 

In de ochtend en in de avonduren kun je het klooster bezoeken. Een deel van het in 1592 gestichte klooster is dan open voor het publiek. Zo kun je in de kloosterkerk de van lindenhout gemaakte iconostase bewonderen. Fotograferen is verboden. Erg fraai is ook de vrij recent aangelegde tuin met citrusbomen.

 
Meer informatie?

Samos in 24 foto's
Samos in één dag
Samos voor beginners
Samos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl