bijzondere plaatsen > Griekenland > Samos > Natuurhistorisch museum

NATUURHISTORISCH MUSEUM

SAMOS

In het dorpje Mitilinií kun je een natuurhistorisch museum bezoeken. Dit museum behoort tot de meest interessante musea van Samos, omdat je hier restanten kunt bewonderen van een aantal unieke diersoorten die op Samos voorkwamen zoals de olifantachtige etralophodon en het Hipparion, een drietenige paardensoort die uitgestorven is.

De paleontologische vondsten die men op Samos gedaan heeft vormen het directe bewijs dat Samos ooit vastgezeten heeft gezeten aan het continent Azië. Daardoor kwamen er hier diersoorten voor die verwant zijn aan hedendaagse Aziatische dieren zoals de olifant.

 

De officiële naam van het museum luidt 'Natural History Museum of the Aegean'. Veel gidsen en kaartenapps hebben het nog over het Paleontologisch Museum. Dat is echter niet correct, want behalve paleontologie zijn er nog vier andere afdelingen in dit museum: mineralogie, geologie, plantkunde en zoölogie.

 
Meer informatie?

Samos in 24 foto's
Samos in één dag
Samos voor beginners
Samos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl