bijzondere plaatsen > Griekenland > Samos > Heraíon

HERAION

SAMOS

De meest interessante archeologische site van Samos is het Heraíon. Dit is een heiligdom uit de oudheid van Samos. De vroegere tempel was gewijd aan Hera, de vrouw van Zeus. Het Heraíon ligt vlak bij het dorp Irion en is tegen betaling te bezoeken. Als je echt het fijne van alles wilt weten is het aan te raden met een goede gids te gaan.

Archeologen en historici beschouwen dit begin twintigste eeuw blootgelegde heiligdom als een vondst van enorme waarde. Voor zover men nu weet zou de Hekatompedos de oudste tempel van Griekenland geweest zijn. Deze tempel is in de achtste eeuw voor Christus gebouwd binnen dit complex en had een lengte van 32 meter en een hoogte van 6,5 meter.

 

Voor leken lijkt het Heraíon op een verzameling van stenen waar wel wat patroon in te vinden is, maar waarbij veel verbeeldingskracht nodig is om te zien hoe het complex er ooit uitgezien moet hebben. Wel duidelijk te onderscheiden is één zuil die nog rechtop staat, de beeldengroep van Geneleos en de Heilige Weg, die ooit veel langer was.

 
Meer informatie?

Samos in 24 foto's
Samos in één dag
Samos voor beginners
Samos bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl