KEULEN / DUITSLAND

 

Bijzondere plaatsen in Keulen

De Duitse stad Keulen is met ruim één miljoen inwoners de vierde stad van het land. Keulen ligt redelijk dicht bij Nederland en vooral België, waardoor de stad niet alleen geschikt is voor een meerdaagse stedentrip, maar ook voor een dagtrip. Keulen is zowel per auto, bus als trein prima te bereiken. Je ziet dan ook het hele jaar door Nederlandstalige toeristen rondlopen door de Keulse binnenstad. Eén periode springt er uit en dat is de maand voor kerst. Dit is het moment dat de Keulse kerstmarkten duizenden bezoekers per dag van heinde en verre naar de stad trekken. Vanuit Nederland rijden er dan dagelijks bussen vol toeristen naar Keulen om een dagje te genieten van de kerstmarkten.

 

Keulen kent echter nog andere grootse evenementen waar toeristen op af komen. Zo is het carnavalsfeest in Keulen erg populair en zijn er jaarlijks ook een groot aantal consumenten - en zakenbeurzen die mensen naar de stad lokken. Onze persoonlijke favoriete periode is de zomer. De ligging aan de Rijn zorgt dan duidelijk voor een extra dimensie. Locals en toeristen bevolken dan de groene plekjes en de terrassen in de stad. Wij vertoeven dan vooral graag in de avonduren aan de westelijke Rijnoever.

Keulen beschikt over voldoende bezienswaardigheden om toeristen één of meerdere dagen te vermaken. De bekendste is natuurlijk de Dom van Keulen. Deze enorme kathedraal is het grootste kerkgebouw van Duitsland en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gotische uiterlijk kan heel wat mensen bekoren. Keulen beschikt ook over een aantal prachtige musea, zoals het Ludwig Museum en Wallraf-Richartz-Museum. Voor wie zich meer aangetrokken voelt tot lekkernijen dan tot kunst is er ook een chocolademuseum.

Bijzondere plaatsen in Keulen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Keulen bewonderen:
 
Chocolademuseum in Keulen
Dom van Keulen
Hohenzollernbrücke
Kerstmarkten van Keulen
 

Bijzondere plaatsen in Duitsland

Keulen ligt in Duitsland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Duitsland zien?
Ga dan naar onze Duitsland pagina!

MEER INFORMATIE OVER KEULEN

Keulen bezienswaardigheden top 10
Keulen tips
Keulen in één dag
Keulen nieuws
Keulen voor beginners

KEULEN WEER & KLIMAAT

Keulen klimaatinfo

KEULEN OP STARTPAGINA.NL

Keulen startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl