DÜSSELDORF / DUITSLAND

 

Bijzondere plaatsen in Düsseldorf

Düsseldorf is een Duitse stad die niet ver voorbij de Nederlands-Duitse grens ligt. Het zal dan ook niemand verbazen dat deze stad mag rekenen op een aardige hoeveelheid Nederlandse toeristen. Het gros van de toeristen komt af op de mogelijkheden om te winkelen. Die zijn er legio. Van alle Duitse steden die we kennen is Düsseldorf absoluut één van de meest aangename om te shoppen. Het aanbod is enorm en de winkelstraten sluiten perfect op elkaar aan. Behalve de grote Duitse en internationale ketens telt Düsseldorf ook nog aardig wat leuke zelfstandige winkels. Voor wie echt van winkelen houdt is dat een extra dimensie aan de winkelbeleving. Een populaire periode om in Düsseldorf te gaan winkelen is vanaf eind november tot kerstmis. Dan staan er in de binnenstad meerdere kerstmarkten die ieder hun eigen karakter hebben. Deze jaarlijks terugkerende markten liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

Düsseldorf heeft echter veel meer te bieden dan kerstmarkten en winkels. Wist je bijvoorbeeld dat het carnavalsfeest in Düsseldorf een hele belevenis is en dan vooral tijdens de optocht op Rosenmontag? Wist je ook dat in Düsseldorf de grootste kermis aan de Rijn gehouden wordt? Met jaarlijks zo'n vier tot vijf miljoen bezoekers is deze kermis één van de grootste volksfeesten van Duitsland en zelfs heel Europa. De Größte Kirmes am Rhein wordt ieder jaar in juli gehouden en duurt tien dagen.

 

Persoonlijk geven wij er de voorkeur aan om Düsseldorf in het zomerseizoen te bezoeken op het moment dat er geen grote evenementen plaatsvinden. Je ziet dan de (grotendeels herbouwde) schoonheid van de stad. Onze favoriete plek is Medienhafen. Deze oude haven is omgebouwd tot een trendy plek waar vooral mediabedrijven gevestigd zijn en waar oude gebouwen en moderne architectuur op fraaie wijze met elkaar gecombineerd zijn. Hoogtepunt is de door Frank O. Gehry ontworpen ‘Neue Zollhof'.

Bijzondere plaatsen in Düsseldorf

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Düsseldorf bewonderen:
 
Huisbrouwerijen in Düsseldorf
Kerstmarkten van Düsseldorf
MedienHafen
Observatiedek Düsseldorf Airport
 

Bijzondere plaatsen in Duitsland

Düsseldorf ligt in Duitsland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Duitsland zien?
Ga dan naar onze Duitsland pagina!

MEER INFORMATIE OVER DÜSSELDORF

Düsseldorf bezienswaardigheden top 10
Düsseldorf in één dag
Düsseldorf tips
Düsseldorf nieuws
Düsseldorf voor beginners

DÜSSELDORF WEER & KLIMAAT

Düsseldorf klimaatinfo

DÜSSELDORF OP STARTPAGINA.NL

Düsseldorf startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl