KAAPSTAD / ZUID-AFRIKA

 

Bijzondere plaatsen in Kaapstad

Het in het zuiden van Zuid-Afrika gelegen Kaapstad is een van de leukste steden van heel het continent Afrika. Kaapstad is ooit gesticht door de Nederlanders. Vandaar dat je Nederlandse namen, waaronder straatnamen zoals Houtstraat, nog steeds tegenkomt in het dagelijks leven van Kaapstad. De naam Jan van Riekeeck zul je eveneens zien en horen tijdens een bezoek aan v. Deze Nederlandse koopman was degene die in 1652 de eerste Europese handelspost in zuidelijk Afrika stichtte. Hiermee werd de basis voor het hedendaagse Kaapstad en voor de republiek Zuid-Afrika gelegd. Kaapstad is tegenwoordig een grote bruisende stad die enorm in trek is als toeristische bestemming. Sommige toeristen gebruiken Kaapstad als uitvalsbasis voor uitstapjes in de buurt, anderen beginnen en/of eindigen hun rondreis door Zuid-Afrika in Kaapstad.

De Tafelberg is gezichtsbepalend voor Kaapstad. Deze enorme platte berg is het icoon van de stad en is bovendien een populaire attractie. Indien de weersomstandigheden het toelaten, gaan dagelijks duizenden toeristen naar de top van de Tafelberg. De Tafelberg is slechts één van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Er zijn verschillende bijzondere plaatsen in Kaapstad die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. In deze Zuid-Afrikaanse stad mag je de wereldberoemde Tafelberg tot de bijzondere plaatsen rekenen, maar ook een kleurrijke wijk zoals Bo-Kaap en de beroemde gevangenis waar Nelson Mandela in gevangen heeft gezeten horen thuis tussen de bijzondere plaatsen van Kaapstad.

 

Bijzondere plaatsen in Kaapstad

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Kaapstad bewonderen:

Bo-Kaap
Robbeneiland
Tafelberg

Bijzondere plaatsen in Zuid-Afrika

Toronto ligt in Zuid-Afrika. Wil je alle bijzondere plaatsen in Zuid-Afrika zien?
Ga dan naar onze Zuid-Afrika pagina!

MEER INFORMATIE OVER KAAPSTAD

5x zien & doen in Kaapstad
Kaapstad bezienswaardigheden top 10
Kaapstad in 12 uur
Kaapstad in 24 foto's
Kaapstad informatie
Kaapstad voor beginners

KAAPSTAD WEER & KLIMAAT

Kaapstad klimaatinfo
beste reistijd voor Kaapstad

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl