HUÉ / VIETNAM

 

Bijzondere plaatsen in Hué

Voor wie enigszins van cultuur en historie houdt mag een bezoek aan de voormalige keizerlijke stad Hué niet ontbreken aan het reisschema van een rondreis door Vietnam. Van 1802 tto 1945 was Hué de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Ondanks de zware gevechten die hier tijdens de Vietnamoorlog uitgevochten zijn, is er gelukkig nog veel te zien uit de glorieuze tijden die de stad gekend heeft. Hué ligt in het centrale deel van Vietnam op enkele kilometers van de kust. De belangrijkste levensader van de stad is de rivier Song Huong die beter bekend staat onder de naam Parfum Rivier. Aan deze rivier vind je verscheidene keizerlijke graftombes en verschillende tempels zoals de Tien Mu Pagoda, de Hon Chentempel en de Tempel van de Literatuur. Toeristen maken vaak een boottocht op de Parfumrivier met een zogenaamde Drakenboot.

Hoofdattractie is de negentiende-eeuwse citadel waar vanuit de Nguyen dynastie het land regeerden. Binnen de citadel bevinden zich een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals de Verboden Purperen Stad. Als je Hué bezoekt moet je zeker een uurtje of drie uittrekken voor een bezoek aan de citadel.

 

Bijzondere plaatsen in Hué

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Hué bewonderen:
 
Keizerlijke Stad van Hué
Parfumrivier
Thien Mu Pagoda
Tombe van Tu Duc
 

Bijzondere plaatsen in Vietnam

De stad Hué ligt in Vietnam. Wil je alle bijzondere plaatsen in Vietnam zien?
Ga dan naar onze Vietnam pagina!

MEER INFORMATIE OVER HUÉ

Hué bezienswaardigheden top 10
Hué informatie

HUÉ WEER & KLIMAAT

Hué klimaatinfo

HUÉ OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl