bijzondere plaatsen > Vietnam > Hué > Keizerlijke Stad van Hué

KEIZERLIJKE STAD VAN HUE

HUÉ

De Keizerlijke Stad van Hué beslaat een groot deel van de citadel die nadrukkelijk in het hedendaagse Hué aanwezig is. Centraal binnen het complex ligt de Verboden Purperen Stad, die geïnspireerd zou zijn op de Verboden Stad in het vroeger Peking. Tegenwoordig kennen we deze voormalige Chinese hoofdstad als Beijing.

De Ngo Mon Poort is de belangrijkste toegangspoort tot de Verboden Stad. Achter de poort kun je wandelen door de tuinen die vroeger voorbehouden waren aan de keizers, hun familie en personeel. Je kunt prachtige gebouwen bezoeken zoals het Keizerlijke Theater en de Paviljoens der Mandarijnen.

 

Een zeer opvallend element is de vlaggentoren van de citadel waarop een enorme Vietnamese vlag staat. Om het complex te bezoeken mag je gerust een paar uurtjes uittrekken. De verschillende paviljoens, paleizen en andere gebouwen zijn prachtige overblijfselen uit de keizerlijke periode van Vietnam.

 
Meer informatie?

Keizerlijke monumenten van Hué
Hué info & tips
Hué bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl