bijzondere plaatsen > Vietnam > Hué > Thien Mu Pagoda

THIEN MU PAGODA

HUÉ

De Tien Mu Pagoda is een boeddhistische tempel die aan de noordwestoever van de Parfumrivier te gebouwd is. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden aan deze rivier en daardoor druk bezocht. Bezoekers genieten vooral van de serene uitstraling van het complex, mits het niet te druk is met toeristen.

Het meest dominante gebouw is de achthoekige toren Thap Phuoc Duyen, die zeer nadrukkelijk zichtbaar is als je vanaf de rivier het complex nadert. Daarnaast staat een klein paviljoen waarin een ruim twee ton wegende bronzen klok hangt. Deze klok stamt uit 1710. Als hij geluid wordt kun je dat kilometers verderop horen.

 

Op het complex wonen nog steeds monniken die zich amper van de wijs laten brengen door de aanwezige toeristen. Je kunt daardoor zien hoe je hun gebeden en rituelen uitvoeren. Op het complex kun je ook de blauwe Austin zien die eigendom was van de monnik Thich Quang Duc die zichzelf uit protest in 1963 in brand stak.

 
Meer informatie?

Thien Mu Pagoda
Hué info & tips
Hué bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl