bijzondere plaatsen > Vietnam > Hué > Parfumrivier

PARFUMRIVIER

HUÉ

De stad Hué ligt aan de over van de Parfumrivier. De eigenlijke naam van de rivier is Song Huong, maar in de volksmond heeft men het eigenlijk vrijwel altijd over 'Perfume River'. Deze naam dankt de rivier aan de bloesem die vroeger de rivier een heerlijke geur gegeven zou hebben. Van die geur is niets meer over, de naam is wel gebleven.

Bij een bezoek aan de stad Hué kun je bijna niet ontkomen aan een boottocht op de Parfumrivier. Met een drakenboot kun je genieten van het uitzicht op de oevers, de kleine vissersbootjes op het water en de vele bezienswaardigheden die langs de oevers liggen. Daar kunnen de drakenboten aanleggen voor een bezoek.

 

De entree tot tombes en tempels is normaal niet inbegrepen bij een boottocht. Vrijwel alle boten maken een eerste stop bij de Thien Mu tempel. Daarnaast wordt er vaak ook één van de keizerlijke tombes bezocht. De Minh Mang en Tu Duc tombes zijn het meest bezocht. Deze keizerlijke graven staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 
Meer informatie?

De Parfumrivier
Hué info & tips
Hué bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl