ALICANTE / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Met ruim driehonderdduizend inwoners is het tevens de grootste stad van de provincie. In de zomermaanden wordt Alicante tijdelijk ingehaald door Benidorm. In deze stad waar officieel nog geen zeventigduizend permanente inwoners geregistreerd staan verblijven in de drukste maanden soms wel een half miljoen mensen tegelijkertijd. In Alicante is er ook sprake van toerisme, maar het aantal toeristen overstijgt hier nooit het aantal inwoners. Het leuke van Alicante is dat het een historische stad is die authentiek gebleven is, maar de toeristen wel voldoende te bieden heeft. Dat komt met name door het aangename en brede zandstrand en natuurlijk door de oude binnenstad met leuke winkeltjes en tapasbars. Dominant aanwezig is de Monte Benacantil en met daar bovenop het Kasteel van Santa Barbara. Dit kasteel stamt van oorsprong uit de negende eeuw na Christus. In de vorige eeuw heeft het fort nog lang dienst gedaan als gevangenis, maar tegenwoordig is het open voor het publiek.

 

Voor veel toeristen die een vakantie vieren aan de Costa Blanca is Alicante niet meer dan de plek waar ze met het vliegtuig landen. Vaak vertrekken ze na aankomst meteen naar hun vakantiebestemming elders in de regio. Wij zouden zeker aan willen raden om tenminste een dagje Alicante in te lassen, want de stad is het absoluut waard.

Bijzondere plaatsen in Alicante

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Alicante bewonderen:
 
Balkons van Alicante
Calle de Golfín
Kasteel van Santa Barbara
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Alicante ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER ALICANTE

Alicante bezienswaardigheden top 10
Alicante in 24 foto's
Alicante informatie
Alicante informatie
Alicante voor beginners

ALICANTE WEER & KLIMAAT

Alicante klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl