bijzondere plaatsen > Spanje > Alicante > Kasteel van Santa Barbara

KASTEEL VAN SANTA BARBARA

ALICANTE

Het letterlijke hoogtepunt van Alicante is het Castillo de Santa Bárbara, in goed Nederlands dus het kasteel van Santa Barbara. Omdat het middeleeuwse kasteel op de 166 meter hoge berg Benacantil staat torent het bouwwerk uit boven de rest van de stad. De bouw van het kasteel begon in de negende eeuw van onze jaartelling.

Het kasteel dat als gevangenis, verdedigingsfort en als militaire basis heeft gediend is tegenwoordig als museum te bezoeken. Het kasteel is ooit door de Arabische overheersers gebouwd. Uit die periode is weinig meer te zien, omdat de Spanjaarden na de verovering het kasteel flink aangepast hebben.

 

Tegen betaling kun je met de lift naar boven. Dat scheelt je een fikse wandeling om naar boven te komen. Dankzij de hoge ligging biedt het Kasteel van Santa Barbara een prachtig uitzicht over de stad Alicante, de Middellandse Zee en het achterland van Alicante. Wie wil die kan tegen betaling deelnemen aan een bezoek aan het kasteel met een gids.

 
Meer informatie?

Kasteel van Santa Barbara
Alicante
Alicante klimaatinfo
Alicante voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl