SINT MAARTEN / SAINT-MARTIN

BIJZONDERE PLAATSEN

Sint Maarten / Saint-Martin

Sint Maarten is één van de vele Caribische eilanden die gelegen zijn in de zogenaamde West-Indies. Het eiland is in 1493 ontdekt door Columbus maar pas vele jaren later is het eiland bewoond geraakt, in eerste instantie door de Fransen en de Nederlanders. Die zagen er wel brood in om hier zout te winnen. Dit zout was hard nodig om vlees en vis te pekelen zodat het lang houdbaar zou zijn tijdens de zeereizen. Na de Fransen en de Nederlanders is het eiland in het bezit geweest van onder andere de Engelsen en Spanjaarden. Sinds begin negentiende eeuw is er sprake van de verdeling zoals die nu is: de bovenste 53,2 vierkante kilometer is van Frankrijk en de onderste 34 kilometer was van Nederland. Hoewel men het nog steeds heeft over Nederlands Sint Maarten is er weinig Nederlands meer aan dit deel van het eiland. Sinds 10 oktober 2010 is het een zelfstandig land dat nog wel onder het Koninkrijk der Nederlanden valt, maar grotendeels autonoom is.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen op Sint Maarten

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Sint Maarten (het Nederlandse deel) en Saint-Martin (het Franse deel). We hebben voor het gemak deze twee delen op één pagina ingedeeld, want hoewel er sprake is van twee verschillende landen heeft Saint-Martin eigenlijk meer gemeen met het eiland Sint Maarten waar het op ligt dan met het land Frankrijk, waar het toe behoort. Als je het hebt over bijzondere plaatsen op Sint Maarten dan kom je al snel uit bij de prachtige stranden die het eiland telt. Eentje valt op bijzondere wijze op en dat is Maho Beach. Dat komt door de ligging aan het begin van de enige landingsbaan van het internationale vliegveld van Sint Maarten.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN OP SINT MAARTEN

Sint Maarten > Fort Louis
Sint Maarten > Maho Beach
Sint Maarten > Pic Paradis

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Sint Maarten?

Sint Maarten bezienswaardigheden top 10
Sint Maarten info
Sint Maarten in 24 foto's

Sint Maarten voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl