bijzondere plaatsen > Sint Maarten / Saint-Martin > Fort Louis

FORT LOUIS

SINT MAARTEN / SAINT-MARTIN 

In het jaar 1789 werd Fort Louis gebouwd op een heuvel bij Marigot, wat tegenwoordig de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten is. De noodzaak om hier een fortificatie te bouwen ontstond nadat de eerste Fransen zich hier begonnen te vestigen op de plek die uiteindelijk uitgegroeid is tot Marigot.

Fort Louis raakte al vrij snel in verval als gevolg van verschillende gevechten die hier plaatsgevonden hebben. De laatste grote strijd werd in 1808 gestreden toen ongeveer tweehonderd Britten het Fort Louis bestormden. Dankzij de Hope Estate Archeological Association is het fort deels hersteld.

 

Je kunt Fort Louis alle dagen van de week gratis bezoeken. De wandeling naar boven is prima te doen. Wie dat wil die kan de auto halverwege de route parkeren. Als je eenmaal boven bent dan kun je niet alleen de restanten van Fort Louis bewonderen, je kunt ook genieten van een prachtig uitzicht over Marigot en de Caribische Zee.

 
Meer informatie?

Fort Louis
Sint Maarten in 24 foto's
Sint Maarten voor beginners
Sint Maarten bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl