TURIJN / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Turijn

Statig, gastronomisch en sfeervol. Dat is in drie woorden hoe je Turijn samen kunt vatten. Deze hoofdstad van de regio PiŽmont behoort tot de parels onder de Italiaanse steden. Wie Turijn een keer (of meer) bezocht heeft die begrijpt precies wat we bedoelen. Kijkend naar het aantal inwoners is Turijn de vierde stad van ItaliŽ. Toeristisch gezien scoort Turijn lager op de ranglijst. De afgelopen jaren schommelde de stad rond de tiende/elfde plek qua aantal toeristen en moest het aanzienlijk kleinere steden zoals Verona, VenetiŽ, Pisa en Florence voor zich dulden.

Wat typerend is voor een metropool van meer dan een miljoen inwoners is hoe weinig laagbouw er staat. De Mole Antoneliana is domineert met zijn spitse toren nog steeds de skyline van Turijn. Ook kenmerkend voor Torino, zoals de stad in het Italiaans heet, zijn de brede boulevards en de grootse pleinen. Ons lievelingsplein is het Piazza San Carlo, met de tweelingkerk aan de zuidkant als gezichtsbepalers. Maar ook de Piazza Castello en de Piazza Vittorio Veneto zijn ronduit indrukwekkend te noemen.

 

Wie Turijn bezoekt die zal ontdekken dat de stad veel verschillende gezichten heeft. De stad staat bekend als een zaken- en industriestad, maar heeft aan de andere kant de romantische uitstraling uit de barok. Opvallend detail is de aanwezigheid van grote zuilengalerijen die langs de belangrijkste winkelstraten aangebracht zijn. Ook hier weer het contrast: grote ketens hebben gezelschap van individuele winkels die al generaties lang eigendom zijn van dezelfde families.

Bijzondere plaatsen in Turijn

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Turijn bewonderen:
 
Il Polo Reale
Museo dell'Automobile
Museo Egizio
 

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Turijn ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER TURIJN

Turijn bezienswaardigheden top 10
Turijn tips
Turijn voor beginners
goedkoop naar Turijn

TURIJN WEER & KLIMAAT

Turijn klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl