bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Turijn > Museo dell'Automobile

MUSEO DELL'AUTOMOBILE

TURIJN

Autoliefhebbers aller landen: ga massaal naar Turijn toe. Daar kun je het Museo dell'Automobile bezoeken. Dit automobielmuseum behoort tot de betere in zijn soort. Niet alleen krijg je verschillende auto's te zien uit de geschiedenis van de Italiaanse auto-industrie, ook wordt er aandacht aan de verschillende facetten van het maken van auto's.

Zo kun je de ontwikkeling van de autoband zien, worden er verschillende auto-ontwerpers in de schijnwerpers gezet en worden thema's als veiligheid en duurzaamheid volop belicht. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor de autosport, waar Italiaanse auto's en coureurs veel successen in behaald hebben. Denk bijvoorbeeld aan Ferrari en Alberto Ascari.

 

De autocollectie is zeer breed en gevarieerd. Je zult auto's zien die je waarschijnlijk alleen maar van plaatjes kent, zoals de Alfa Romeo Montreal, de Lamborghini Countach en de Fiat Turbina. Ee bijzonder prototype is de door Bertone ontworpen Volvo 343 Tundra. Volvo wees het ontwerp af, waarna de Franse fabrikant CitroŽn de BX uitbracht op basis van deze auto.

 
Meer informatie?

Museo dell'Automobile
Turijn voor beginners
Turijn bezienswaardigheden
Turijn klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl