bijzondere plaatsen > Italië > Turijn > Il Polo Reale

IL POLO REALE

TURIJN

Het Koninklijk Paleis van Turijn oftewel het Palazzo Reale is oorspronkelijk gebouwd voor het Huis van Savoye. Christina van Frankrijk gaf in de 17e eeuw opdracht tot de bouw van dit indrukwekkende bouwwerk dat vrij nadrukkelijk aanwezig is in het centrum van Turijn. Door diverse gebouwen toe te voegen is een complex ontstaan dat bekend staat als Il Polo Reale.

Il Polo Reale herbergt tegenwoordig verschillende musea die gezamenlijk met één toegangsticket te bezoeken zijn. Voor tijdelijke tentoonstellingen moet vaak een apart ticket gekocht worden. Met een Torino-Piemonte Card kun je gratis naar binnen. Zorg ervoor dat je je ticket altijd binnen handbereik houdt, want je moet het meerdere keren laten zien.

 

Wat ons betreft zijn er twee onderdelen die je niet mag missen als je het koninklijk paleis bezoekt. Ten eerste de vertrekken van het paleis zelf en ook de Armeria, het wapenmuseum, is een hoogtepunt binnen dit complex. Bij mooi weer moet je zeker ook een wandeling maken door de bijbehorende tuinen.

 
Meer informatie?

Il Polo Reale
Turijn voor beginners
Turijn bezienswaardigheden
Turijn klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl