bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Turijn > Museo Egizio

MUSEO EGIZIO

TURIJN

Het Museo Egizio is een Egyptisch museum in de Italiaanse stad Turijn. Officieel is het een archeologisch museum dat geheel gewijd is aan de kunst en cultuur van Egypte. Het Museo Egizio heeft de grootste collectie buiten Egypte zelf. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het museum veel bezoek krijgt uit ItaliŽ en ver daarbuiten.

In totaal ontvangt het museum ongeveer achthonderd duizend bezoekers per jaar. De collectie van Museo Egizio is groot. Om alles voor de bezoekers zo overzichtelijk mogelijk te maken is de expositie in chronologische volgorde opgezet. Je eindigt uiteindelijk in de indrukwekkende koningsgalerij.

 

De collectie omvat meer dan 30.000 objecten, waarvan slechts een deel tentoongesteld ligt en staat. Noemenswaardig zijn de drie versies van het Dodenboek (waaronder de oudste nog bestaande ter wereld), het beeld van Ramses II, de tombe van Iti en Neferu en het standbeeld van Seti II.

 
Meer informatie?

Museo Egizio
Turijn voor beginners
Turijn bezienswaardigheden
Turijn klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl