DOMINICAANSE REPUBLIEK

BIJZONDERE PLAATSEN

Dominicaanse Republiek

Als men het heeft over de ontdekking van Amerika dan gaat het vooral om de Bahamas en het eiland Hispaniola. Dit zijn de eerste twee plekken waar Christoffel Columbus met zijn schip Santa Maria terecht kwam. Op het eiland Hispaniola stichtte hij zelfs de eerste Europese stad op Amerikaans grondgebied. In de loop der jaren hebben de Spanjaarden het eiland gekoloniseerd en geëxploiteerd. Sinds eind zeventiende eeuw komt een derde van het eiland in handen van de Fransen. Dit westelijke stuk is Haïti geworden. Pas in 1844 wordt de Dominicaanse Republiek een zelfstandig land. De geschiedenis met Spanje zorgt ervoor dat er veel overblijfselen uit het koloniale tijdperk te zien zijn in de Dominicaanse Republiek. Dat geldt vooral voor de hoofdstad Santo Domingo en de kuststad Puerto Plata. Van de allereerste Europese nederzetting in de Nieuwe Wereld, La Isabela, is niet veel meer over dan een herinneringsmonument. Orkanen hebben de oorspronkelijke nederzetting verwoest.

 

De Dominicaanse Republiek heeft behalve koloniale steden veel meer te bieden. Het land staat bekend om de sprookjesachtige tropische stranden. Deze stranden, en dan met name die in Punta Cana, trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar het land en zijn daarmee een zeer belangrijke bron van inkomsten. Hoewel de prijzen voor vakanties naar deze geliefde bestemming steeds meer lijken te stijgen, is het niet zo lastig om buiten het seizoen een goedkope vakantie naar de Dominicaanse Republiek te vinden. Je moet dan wel flexibel zijn qat betreft de vertrekdatum. De Dominicaanse Republiek heeft verder ook een prachtige natuur waarbij de watervallen van Damajagua en de verschillende druipsteengrotten als hoogtepunten van het land gezien worden. Er zijn meerdere nationale parken te bezoeken waar je kunt genieten van prachtige jungle, bergachtig landschap en de mooiste stranden van het Caribisch gebied.

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Dominicaanse Republiek

Eigenlijk hebben we de belangrijkste bijzondere plaatsen van het land al genoemd in onze introtekst over de Dominicaanse Republiek. De koloniale stad Santo Domingo wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van het land. Hier liggen de wortels van het land en is er nog vrij veel te zien uit de tijd dat de familie Columbus hier de eerste decennia uit het koloniale tijdperk geleefd heeft. Veel bijzondere plaatsen zijn te vinden in de natuur: watervallen, grotten, stranden en beschermde reservaten in de zee vormen een goede reden om de Dominicaanse Republiek te gaan verkennen.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN DOMINICAANSE REPUBLIEK

Dominicaanse Republiek > Alcázar de Colon
Dominicaanse Republiek > Catedral de Santa Maria
Dominicaanse Republiek > Punta Cana

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Dominicaanse Republiek?

Dominicaanse Republiek voor beginners
Dominicaanse Republiek info
Dominicaanse Republiek bezienswaardigheden

Dominicaanse Republiek klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl