bijzondere plaatsen > Dominicaanse Republiek > Alcázar de Colón

ALCAZAR DE COLON

DOMINICAANSE REPUBLIEK 

Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus, liet in 1510 een vrij compact maar zeker fraai kasteel bouwen in Santo Domingo: het Alcázar de Colón. Dit kasteel is de woon- en werkplaats geweest van Diego en van twee volgende generaties uit de Columbus familie. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als museum.

Een aanval onder leiding van de Engelsman Francis Drake in het jaar 1586 heeft desastreuze gevolgen gehad voor het toenmalige Santo Domingo en voor het paleis. Het gebouw werd deels vernietigd en deed daarna dienst als gevangenis en vervolgens als opslagmagazijn.

Tegen het eind van de 18e was het voormalige paleis niet meer dan een vuilstort. Pas in de twintigste eeuw werd het Alcázar de Colón in drie fases grotendeels gerestaureerd. Het Alcázar de Colón is nu onderdeel van de historische stad Santo Domingo die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 
Meer informatie?

Alcázar de Colón
Santo Domingo fotoreportage
Santo Domingo in één dag

Santo Domingo klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl