bijzondere plaatsen > Dominicaanse Republiek > Kathedraal van Santo Domingo

CATEDRAL DE SANTA MARIA

DOMINICAANSE REPUBLIEK 

De volledige naam van de kathedraal van Santo Domingo luidt 'Catedral de Santa María de la Encarnación de Santo Domingo'. Deze kerk is vooral bijzonder omdat het de allereerste kerk was op het continent Amerika. Men is in 1512 begonnen met de bouw van de kathedraal, ongeveer zestien jaar na de stichting van de stad.

Toen de kerk af was is ze in 1541 ingezegend en toegewijd aan de heilige maagd Maria. De kathedraal heeft een lengte van 54 meter en een oppervlakte van ongeveer drieduizend meter. Hoewel er nog gewoon diensten in de kerk gegeven worden is hij wel toegankelijk voor toeristen. Een audiogids vertelt je alles over de kathedraal.

Naar verluid lag Christoffel Columbus bedraven in de kathedraal van Santo Domingo. De restanten zijn in 1992 overgebracht naar de Faro de Colon. Omdat DNA-onderzoek heeft bewezen dat de resten in de kathedraal van Sevilla inderdaad van Columbus zijn, twijfelt men aan de authenticiteit van de overblijfselen in Santo Domingo.

 
Meer informatie?

Catedral de Santa Maria
Kathedraal van Santo Domingo
Santo Domingo in één dag

Santo Domingo klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl