MONTREAL / CANADA

 

Bijzondere plaatsen in Montreal

Een stukje Frankrijk in Noord-Amerika. Dat is het eerste dat je te binnen zal schieten als je de Canadese stad Montréal bezoekt. Dat deze stad in een gebied ligt dat ooit van Frankrijk is geweest is op allerlei manieren zichtbaar. Natuurlijk helpt het mee dat de officiële taal Frans is en je dan ook volop Franse woorden terugziet in het straatbeeld. Maar ook verder is het uiterlijk soms meer Frans (of in ieder geval Europees) in plaats van Noord-Amerikaans. Romanisme en neoclassicisme zijn twee architectuurstijlen die je op menig plek in de stad aantreft. Sommige straten in het historische centrum van Montréal lijken zo uit Parijs overgebracht te zijn.

Wat in ieder geval wel typisch Canadees is, is het klimaat van Montréal. Dat staat garant voor vrij warme zomers, maar aanzienlijk koelere winters waarbij het sommige dagen ijskoud is in de straten van Montréal. De bewoners zoeken in deze periodes dan ook volop de warmere tunnels van de ondergrondse stad op.

 

Bijzondere plaatsen in Montreal

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Montreal bewonderen:
 
Mont Royal
Notre-Dame
Vieux-Montréal
 

Bijzondere plaatsen in Canada

Montreal ligt in Canada. Wil je alle bijzondere plaatsen in Canada zien?
Ga dan naar onze Canada pagina!

MEER INFORMATIE OVER MONTREAL

Montreal bezienswaardigheden top 10
Montreal informatie

MONTREAL WEER & KLIMAAT

Montreal klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl