ARUBA

BIJZONDERE PLAATSEN

Aruba

Het eiland Aruba ligt in de Caribische Zee. Aruba is een zelfstandig land dat behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Geografisch is Aruba één van de Benedenwindse Eilanden, gelegen ten noorden van de kust van Venezuela. Al tientallen jaren is Aruba een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, maar vooral ook onder Amerikaanse toeristen. De economisch voor Aruba zeer belangrijke toeristische sector draait dan ook grotendeels op vakantiegangers die vanuit de Verenigde Staten over komen vliegen voor één of meerdere weken vol zon, zee en strand. Het aangename subtropische klimaat, de prachtige stranden en de goede infrastructuur zorgen ervoor dat Aruba één van de betere vakantiebestemmingen is voor een zonvakantie.
Omdat het eiland zo populair is zoekt men volop naar vakantie-aanbiedingen voor Aruba. De kans dat je die vindt is het grootste buiten de Nederlandse schoolvakanties en winterseizoen als het barst van de Amerikanen.

Als je een vakantie naar Aruba boekt en de bijzondere plaatsen van het eiland wilt bezoeken, dan zul je dat met een huurauto moeten doen of een taxi moeten nemen. De afstanden zijn niet groot, maar eventjes vanuit Palm Beach naar Baby Beach lopen is een afstand voor de meeste mensen te veel is.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Aruba

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Aruba. De ligging in de Caribische Zee zorgt voor prachtige stranden met turquoise zeewater zoals Palm Beach en Baby Beach. In het binnenland zijn onder andere mooie stukken natuur te vinden en fraaie koloniale pleinen.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ARUBA

Aruba > Baby Beach
Aruba > Donkey Sanctuary
Aruba > Palm Beach

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Aruba?

Aruba bezienswaardigheden top 10
Aruba info
Aruba info

Aruba toerisme

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl