WYOMING / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Wyoming

De Amerikaanse staat Wyoming behoort tot de top vakantiebestemmingen in de Verenigde Staten. Velen zullen zeggen "Wyoming, meen je dat nou?'. Totdat ze weten dat het Yellowstone National Park vrijwel geheel in Wyoming ligt. Dit bijzondere natuurpark trekt alleen al meer dan vier miljoen bezoekers per jaar, waarvan een redelijk deel uit het buitenland afkomstig is. Hiermee behoort Yellowstone tot de best bezochte nationale parken van heel Noord-Amerika. Wyoming heeft echter veel meer te bieden. Alleen al op het gebied van natuur en recreatiemogelijkheden buiten de deur is er een waslijst aan plekken die de moeite waard is. De aanwezigheid van de Rocky Mountains alleen al zorgt voor een groot scala aan mogelijkheden om te genieten van actief bezig zijn in de natuur. In de zomer is het vooral wandelen, raften, paardrijden, kajakken en zo wat volop geschiedt in Wyoming. In de wintermaanden staat de wintersport centraal in de gebieden die hiervoor geschikt zijn. Het wintersportseizoen duurt vrij lang. Vaak kun je in november (soms al oktober) op de latten staan en kun je doorgaan met skiŽn of snowboarden tot in mei of zelfs juni. De lange en vrij strenge winters zorgen voor meer dan voldoende sneeuw.

Het toerisme is naast de mijnbouw de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast wordt er in de lager gelegen gebieden redelijk veel aan landbouw en veeteelt gedaan. Wie een vakantie in Wyoming beleeft die zal zeker onder de indruk zijn van deze fijne staat.

 

Bijzondere plaatsen in Wyoming

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Wyoming bewonderen:
 
Grand Teton National Park
Yellowstone National Park
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Wyoming ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER WYOMING

mooiste dorpjes in Wyoming

WYOMING WEER & KLIMAAT

Wyoming klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl