bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Wyoming > Grand Teton National Park

GRAND TETON NATIONAL PARK

WYOMING

Ten zuiden van het beroemde Yellowstone National Park ligt het Grand Teton National Park. Dit 1255 kilometer grote nationale park dankt zijn naam aan de Grand Teton; een berg die een hoogte van 4197 meet. Het Tetongebergte zorgt in combinatie met de meren en het groen op lager gelegen gebieden voor prachtige plaatjes.

Grand Teton is erg geliefd onder wandelaars en bergbeklimmers. Het park leent zich erg goed voor lange wandelingen rond de meren en door de Jackson Hole. Jackson Lake is het grootste meer binnen het natuurpark. Je kunt deelnemen aan een rondvaart op het meer of zelf rond gaan varen met een gehuurde boot.

 

Vanuit twee locaties binnen het Grand Teton National Park kun je deelnemen aan een paardrijtocht. Anderen geliefde activiteiten die je hier kunt beoefenen zijn raften en kanoŽn. Naast een gebied vol prachtige landschappen is Grand Teton National Park vooral ook een plek waar locals en toeristen komen om actief bezig te zijn.

 
Meer informatie?

Grand Teton National Park
mooiste dorpjes in Wyoming
klimaatinfo Wyoming
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl