bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Wyoming > Yellowstone National Park

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

WYOMING

Het bekendste en misschien wel mooiste nationale park van de Verenigde Staten is Yellowstone National Park. Met een oppervlakte van bijna negenduizend vierkante kilometer behoort Yellowstone tot de grootste natuurgebieden van Amerika. Yellowstone ligt grotendeels in Wyoming, maar ook deels in Montana en Idaho.

Yellowstone National Park laat een grote verscheidenheid aan landschappen en natuurfenomenen zien. Het park is vooral bekend vanwege het vulkanisme, dat zich op verschillende manieren manifesteert. Denk aan geisers, warmwaterbronnen en afzettingen van allerlei mineralen waardoor je prachtige kleuren te zien krijgt.

 

Het park telt meerdere hoogtepunten. De meest bekende is de Grand Prismatic Spring. Deze warmwaterbron laat de meest fantastische kleuren zien. Qua geisers is Old Faithful veruit de bekendste, omdat die zeer geregeld water en stoom omhoog spuit. In Yellowstone National Park leeft een groot aantal wilde dieren, waaronder beren.

 
Meer informatie?

Yellowstone National Park
mooiste dorpjes in Wyoming
klimaatinfo Wyoming
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl