INNSBRUCK / OOSTENRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Innsbruck

Innsbruck is één van de grotere en tevens oudere steden van Oostenrijk. Deze ongeveer 130 duizend inwoners tellende stad werd ongeveer achthonderd jaar geleden gesticht aan de oevers van de Inn. De naam is een directe verwijzing naar de brug die toentertijd hier al over de Inn lag. Deze brug was een belangrijk punt binnen de handelsroutes door centraal Europa. Het lag dan ook eigenlijk voor de hand dat op deze plek dan ook een nederzetting zou komen. Wie tegenwoordig Innsbruck bezoekt die zal in de oude binnenstad nog duidelijk de middeleeuwse structuur van straten en pleinen herkennen. In de loop van de decennia is Innsbruck uitgegroeid tot een moderne stad die op economisch en sociaal gebied een zeer belangrijke rol binnen de regio speelt. Innsbruck is niet voor niets de hoofdstad van Tirol. Op toeristisch gebied is de stad ook zeer populair. Zowel tijdens het wintersportseizoen als in de zomermaanden komen er redelijk grote hoeveelheden toeristen af op Innsbruck en de bezienswaardigheden die hier te bewonderen zijn. Slechts een klein deel van de bezoekers blijft ook daadwerkelijk in Innsbruck overnachten. Het gros van de toeristen betreft dagjesmensen die elders in Tirol verblijven.

 

Bijzondere plaatsen in Innsbruck

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Innsbruck bewonderen:
 
Dom van Innsbruck
Schloss Ambras
 

Bijzondere plaatsen in Oostenrijk

Innsbruck ligt in Oostenrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Oostenrijk zien?
Ga dan naar onze Oostenrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER INNSBRUCK

Innsbruck bezienswaardigheden top 10
Innsbruck informatie
Innsbruck voor beginners

INNSBRUCK WEER & KLIMAAT

Innsbruck klimaatinfo

INNSBRUCK OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl