IERLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Ierland

De republiek Ierland beslaat het overgrote deel van het eiland Ierland wat het deelt met het tot het Verenigd Koninkrijk behorende Noord-Ierland. Er wonen iets meer dan vier miljoen mensen in het land waarvan er meer dan één miljoen in de hoofdstad Dublin wonen. Ierland is tevens onderdeel geweest van het Verenigd Koninkrijk maar na aanleiding van de Paasopstanden werd Ierland onafhankelijk al zou het nog tot 1949 duren voordat de Ierse republiek een feit zou zijn. Ierland is gekend om zijn prachtige ruige groene natuur. Die natuur is er zo groen omdat het er met regelmaat regent. Gemiddeld genomen regent het in Ierland ongeveer de helft van de dagen van het jaar wat dus neerkomt op ongeveer 180 dagen met neerslag op jaarbasis. De hoeveelheid neerslag valt er echter mee en ligt maar iets hoger dan dat wij in Nederland gewend zijn. Enkele hoogtepunten tijdens een bezoek aan Ierland zijn de grafheuvels van Brú na Bóinne en het schiereiland Dingle in het zuidwesten van Ierland. Naast de hoofdstad Dublin is de stad Cork zeker een stop de je niet over mag slaan.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Ierland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Ierland. De bijzondere plaatsen variëren van brouwerijen tot prachtige dorpen, natuurgebieden en kastelen..

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN IERLAND

Ierland > Guinness Storehouse
Ierland > Old Jameson Distillery

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Ierland?

Ierland info
Ierland info
mooiste dorpjes in Ierland

top 10 bezienswaardigheden van Ierland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl