bijzondere plaatsen > Ierland > Old Jameson Distillery

OLD JAMESON DISTILLERY

IERLAND

De Old Jameson Distillery aan Bow street in Dublin is één van de leukste en drukst bezocht bezienswaardigheden van de stad. Ga je een stedentrip maken in Dublin dan is een bezoek aan deze voormalige distilleerderij een must. Het oude pand is omgetoverd tot een modern en hip museum waar je natuurlijk heerlijke whiskey kunt drinken.

Eenmaal je kaartje gekocht dan wordt je meegenomen op een rondreis door de geschiedenis van Jameson waarbij je ondertussen alles te weten komt over het stoken van whiskey. De reis begint met een interactief verhaal over het ontstaan van Jameson en wat het bedrijf betekend heeft voor Ierland.

 

In de volgende zaal kom je al ruikend en voelend alles te weten over heet stookproces en wat nu precies de verschillen zijn met de Schotse en Amerikaanse whisky’s. De laatste en misschien wel belangrijkste zaal is om te proeven. Met uitleg van de gids proef je de verschillende toen die in de whiskey thuishoren.

 
Meer informatie?

Old Jameson Distillery
Dublin voor beginners
Dublin
Dublin

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl