CHINA

BIJZONDERE PLAATSEN

China

China of officieel de volksrepubliek China is één van de grootste landen ter wereld en het land met de meeste inwoners ter wereld. Volgens de volkstelling van 2012 wonen er meer dan 1,3 miljard mensen in China. China is één van de vroegst gevormde beschavingen al in de derde eeuw voor Christus vormde zich hier een groot verenigd land. Tot 1911 is China een keizerrijk geweest. Het was de eerste keizer Qin Shi Huangdi die het land verenigde en van zijn voornaam is naam China afgeleid. Tijdens zijn keizerschap werden onder andere de Chinese muur en het terracotta leger gebouwd. Nadat de laatste keizer werd afgezet werd de republiek China die uiteindelijk weer tot de volksrepubliek China leidde. China werd een communistische staat onder leiding van Mao Zedong. Deze introduceerde het vijf jarenplan "de grote sprong voorwaarts" wat direct en indirect voor meer dan twintig miljoen doden zorgen. Na de dood van Mao zocht het land steeds meer aansluiting met het westen en tegenwoordig is het één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Bij China behoren de twee Speciale Bestuurlijke Regio's Macau en Hong Kong. Deze hebben beide een bijzondere rol binnen de volksrepubliek China.

Wie informatie over China zoekt die zal ervaren dat er van veel officiële sites geen Engelstalige versies zijn. Aan de goede actuele info kan het daardoor weleens ontbreken. Probeer daarom altijd informatiebronnen te bezoeken waarvan je weet dat ze up to date en betrouwbaar zijn.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in China

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in China. De bijzondere plaatsen variëren van het de Chinese Muur, de Verboden Stad en prachtige natuurgebieden tot aan mystieke Chinese dorpjes.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN CHINA

China > Chinese Muur
China > Terracottaleger

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer China?

China bezienswaardigheden top 10
China info
China startpagina

wikipedia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl