bijzondere plaatsen > China > Terracottaleger

TERRACOTTALEGER

CHINA

Het terracottaleger in de buurt van de plaats Xi'an is onderdeel van het Mausoleum van de eerste Qin-keizer. In totaal bestaat het terracottaleger uit meer dan negen duizend unieke figuren. De soldaten zijn allemaal op ware grote gemaakt en hebben een hoogte tussen de 1,60 en 1,80.

Het terracottaleger staat op een kleine twee kilometer afstand van het grafmonument van de keizer Qin Shi Huangdi. Deze keizer heeft tevens de opdracht gegeven tot de bouw van de Chinese muur. Het grafmonument van Qin Shi Huangdi is nog nooit geopend maar moet volgens de legendes fenomenaal zijn.

Het terracottaleger staat samen met de rest van het Mausoleum van de eerste Qin-keizer op de wereld erfgoedlist van de Unesco. Enkele beelden van het Terracottaleger zijn ook buiten China te bewonderen. Deze maken een rondreis langs verschillende musea in de wereld.

 
Meer informatie?

Terracottaleger
Terracottaleger
Xi'an klimaatinfo
China

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl