bijzondere plaatsen > China > Chinese Muur

CHINESE MUUR

CHINA

De Chinese muur is gebouwd ergens tussen de derde en de tweede eeuw voor Christus in opdracht van Qin Shi Huangdi. Deze eerste keizer van China had land herenigd en de Chinese muur moest gaan dienen als verdedigingswerk. In totaal is de Chinese muur meer dan 6.200 kilometer lang.

Volgens een hardnekkige mythe zou de Chinese muur het enig door mensen gemaakte bouwwerk ter wereld zijn wat met het blote oog te zien is vanaf de maan. Dit is echter onmogelijk omdat de muur hiervoor veels te smal is. Zelfs astronauten die in een baan om de aarde zijn kunnen de muur maar nauwelijks waarnemen.

 

In 2007 is de Chinese muur uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Sinds 1986 staat de muur op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is echter bijna onmogelijk om de gehele muur in goed staat te houden. het best bewaarde stuk ligt net buiten Beijing en heet Mutianyu.

 
Meer informatie?

Chinese Muur
Chinese Muur
Beijing voor beginners
aanvraag voor het visum voor China

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl