GENT / BELGIň

 

Bijzondere plaatsen in Gent

De Belgische stad Gent was vroeger ťťn van de meest welvarende steden in het gebied dat we tegenwoordig kennen als BelgiŽ. De lakenindustrie en de scheepvaart hebben de stad bepaald gene windeieren gelegd. Niet voor niets dat Gent gedurende de middeleeuwen enige tijd de grootste stad is geweest van de Nederlanden. De rijkdom uit die tijd heeft onder andere geleid tot een groot aantal kerken in Gent. Ieder gilde had op een gegeven moment zijn eigen kerk. In het centrum van gent zijn nog een groot aantal historische gebouwen te zien. Persoonlijk vinden wij de Graslei het mooiste stukje van Gent. De meeste panden die hier staan stammen nog uit de gouden eeuw van Gent.

 

Wie als toerist naar Gent gaat die zal ontdekken dat de stad meer is dan een verzameling aan historische gebouwen. Dankzij de aanwezigheid van een groot aantal studenten leeft de stad en is Gent continu in ontwikkeling. Als je naar de Belgische steden kijkt dan behoort Gent zonder enige twijfel tot de meest hippe plaatsen van het land. Een stedentrip naar Gent betekent dan ook vaak een ontdekkingsreis langs nieuwe leuke winkeltjes of horecazaken.

Bijzondere plaatsen in Gent

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Gent bewonderen:
 
Graffitistraatje
Lichtfestival Gent
 

Bijzondere plaatsen in BelgiŽ

Gent ligt in BelgiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in BelgiŽ zien?
Ga dan naar onze BelgiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER GENT

Gent bezienswaardigheden top 10
Gent in ťťn dag
Gent informatie
Gent informatie
Gent tips
Gent voor beginners

GENT WEER & KLIMAAT

Gent klimaatinfo

GENT OP STARTPAGINA.NL

Gent startpagina
Gent overnachten startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl