bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Gent > Lichtfestival Gent

LICHTFESTIVAL GENT

GENT

Het Lichtfestival in Gent is een driejaarlijks festival waarbij tientallen lichtinstallaties zorgen voor een spectaculair evenement. Het Lichtfestival wordt gehouden tegen het einde van de winter met als intentie om het toerisme in Gent in deze normaalgesproken rustigere periode een boost te geven.

Het Lichtfestival combineert licht, kunst en wetenschap. Het festival zet ook het permanente lichtplan van de stad Gent in de schijnwerpers. De geschiedenis en cultuur van Gent wordt bij een aantal lichtinstallaties meegenomen, maar niet bij allemaal. De lichtkunstenaars bestaat uit een mix van Gentenaren, nationale en internationale artiesten.

 

Tijdens het Lichtfestival wordt de Gentse binnenstad afgesloten voor het verkeer. Je gaat al wandelend langs een parcours van enkele kilometers, waarbij je tientallen lichtinstallaties passeert. Het Lichtfestival is gratis toegankelijk en wordt iedere avond door meer dan honderdduizend mensen bezocht.

 
Meer informatie?

Lichtfestival Gent
Lichtfestival Gent
Gent voor beginners
Gent informatie en tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl