bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Gent > Graffitistraatje

GRAFFITISTRAATJE

GENT

De Werregarenstraat is een autovrij straatje in het centrum van Gent. Deze Werregarenstraat is een gedoogzone voor graffiti. De spuitbusartiesten mogen hier officieel geen pieces en tags wegzetten, maar het wordt wel gedoogd. Als je hier gezien wordt terwijl je de muren aan het bespuiten bent zul je daarom niet gearresteerd worden.

De gedoogzone is ontstaan tijdens de Gentse feesten van 1995 als graffitiproject. Toen stonden er nog een bescheiden aantal werken op de muren, tegenwoordig is de straat een kakofonie van kleuren die continu verandert door het plaatsen van nieuwe graffiti.

 

De kwaliteit van de werken is lager dan wat je gemiddeld in Gent ziet. De Werregarenstraat is dan ook vooral een oefenplek voor beginnende artiesten. Helaas respecteren zij niet altijd de gouden regel in graffiti dat je alleen maar over iemand anders werk heen mag spuiten als het jouwe beter wordt.

 
Meer informatie?

Graffiti in Gent
Graffiti in Gent
Gent voor beginners
Gent informatie en tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl