bijzondere plaatsen > Spanje > Gran Canaria > Mundo Aborigen

MUNDO ABORIGEN

GRAN CANARIA

Is het een openluchtmuseum, een themapark of een archeologische vindplaats? Of is het een mix van deze elementen? Waarschijnlijk is dat de juiste betiteling voor Mundo Aborigen. Op slechts vijftien tot twintig minuten rijden van de zuidelijke badplaatsen van Gran Canaria kun je alles ontdekken over de oorspronkelijke bewoners die hier lang voor de komst van de Spanjaarden leefden.

Omringd door het ravijn van Fataga is er een groot park aangelegd. Na betaling kun je een wandeling door Mundo Aborigen maken. Door middel van nagebouwde woningen en andere elementen kun je zien hoe de Gaunchen hier vroeger woonden, werkten, vee hielden en hun doden begroeven. Je waant je bijna in een echt traditioneel dorp.

 

Veel scènes worden uitgebeeld door middel van beelden. In totaal staan er meer dan honderd beelden in Mundo Aborigen. Via een duidelijk aangegeven looproute krijg je een inzicht in de alledaagse zaken van de Gaunchen die vroeger het eiland Gran Canaria bewoonden. Als bonus krijg je een aantal fraaie uitzichten over het vulkanische landschap.

 
Meer informatie?

Mundo Aborigen
Gran Canaria in een dag
Gran Canaria bezienswaardigheden
Gran Canaria voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl